Øko pizzadej

[row]

[col span=”4″ span__sm=”12″]

[ux_image id=”336″ height=”100%”]

[/col]
[col span=”4″ span__sm=”12″]

[ux_image id=”267″]

[/col]
[col span=”4″ span__sm=”12″]

[ux_image id=”337″ height=”100%”]

[/col]

[/row]

Elsker du også at lave pizza sammen med familien?

Alle kan sidde og lave hver deres ynglings variant. Vi elsker det i hvert fald hjemme hos os – hvor vi er to voksne og tre børn, der alle sammen kan lide noget forskelligt. Så her får du vores bedste opskrift på pizza dej, vi laver den altid kl 8 om morgen når vi skal til og ud af døren og så er den klar omkring kl. 18 om aften. Vi laver det som 6 mellem pizzaer, men det kan du jo gøre lige som du vil.

Det skal du bruge:
– 4 dl lunken vand
– 15 g gær (jeg bruger 1/3 af en øko gær)
– 4 spsk olie
– 2 spsk salt
– 200 g durummel
– 200 g tipo mel
– 200 g hvedemel (du kan i virkeligheden blande de 600 g mel lige som du føler, også bed grov hvedemel, ølandshvede eller noget helt tredje – dette er bare vores favorit kombi)

Vi synes klart at der kan smages forskel ved brug af gode økologiske råvarer.

Sådan gør du:
Opløs gæren i den lunkne vand, og tilsæt herefter 1/3 del af melet samt salt.
Når det er rørt godt sammen, tilsætter du olien og rør indtil dejen er ensartet.
Tilsæt nu resten af melet lidt af gangen.
Mel reagere forskelligt og derfor skal du selv mærke efter hvornår din dej er der – den skal vlre glat, fast men stadig klæbrig.
Når dejen har rette konsistens røres der nu yderligere 10 min i røremaskine eller med håndkraft.
Når dejen er æltet godt, deles den i 6 portioner – der æltes og formes som en bolle.
De seks boller sættes nu på køl i alt mellem 8-14 timer.

Masere bollerne flade og put nu dit ynglings pizza fyld på, og bag pizzaerne i 220g over/under varme – og rigtigt gerne på en pizzasten.

God fornøjelse herfra Simonsen Coffeetruck – god weekend!

Dette websted bruger cookies, men ikke den slags du spiser

Vi bruger cookies til at huske loginoplysninger, give sikker login, forbedre webstedsfunktionalitet og levere personligt indhold. Ved at fortsætte med at gennemse webstedet accepterer du cookies. Læs mere her