Ølbrød m. mørke toner

[row]

[col span=”4″ span__sm=”12″]

[ux_image id=”1268″ height=”100%”]

[/col]
[col span=”4″ span__sm=”12″]

[ux_image id=”267″ height=”100%”]

[/col]
[col span=”4″ span__sm=”12″]

[ux_image id=”1267″ height=”100%”]

[/col]

[/row]

Mens vi venter på at vores flotte kaffevogn bliver bygget færdigt, kan vi jo bruge en masse dejlig tid på at øve de sidste opskrifter. I dag fik vi sat punktum i opskriften på det perfekte øl brød. Ja du læste rigtigt, et super lækkert brød som er lavet på øl – og som har toner af humle, malt og mørk chokolade. Det smager super godt, og er et godt madbrød til f.eks. langtidsstegt svinekød med lidt frisk coleslaw og en kold øl. Eller server det med en god hjemmelavet Nutella og en kop varm kaffe, mums!

Her kommer opskriften:

Det skal du bruge:
3 dl god øl, gerne en med en masse smag
2 dl koldt vand
5 dl hvedemel af god kvalitet
10 g gær (her gør øko, og især bio gær en stor forskel)
1 spsk muscovado sukker
1 spsk rå kakaopulver
1 tsk salt

Bland øl, vand, gær og sukker sammen. Lad det stå og trække i 5 min.
Bland herefter de øvrige ingredienser i – og tilpas mel hvis dejen er for våd
Lad dejen hæve i minimum 12 timer på køl.  Efter hævning bages brødet i over/undervarme i ca. 40 min på 180 grader.
Du kan altid tjekke om brødet er færdigt, ved at slå på brødets bund  – Hvis bunden er hård og brødet lyder hult – så er den god.

Bon appetit! Det er en hel sikker vinder!
#simonsencoffeetruck #ølbrød #opskrift #godtbrød #mums

Dette websted bruger cookies, men ikke den slags du spiser

Vi bruger cookies til at huske loginoplysninger, give sikker login, forbedre webstedsfunktionalitet og levere personligt indhold. Ved at fortsætte med at gennemse webstedet accepterer du cookies. Læs mere her