SOMMER LUKSUS CHEESECAKE

I dag ville vores datter Sommer på 4 år lege den store bagedyst, jeg tror hun går sin mors fodspor der, for hun elsker at bage! Hun ville bestemme hvilken smag og hvordan den skulle se ud.
Hun sagde hvid chokolade og hindbær, og resten tog jeg mig af – og jeg er ret stolt af vores resultat for jeg synes den smager sååååå godt!

Denne skønne cheesecake er uden sammenligning den bedste cheesecake jeg har både bagt og smagt, og det er ikke helt lidt 😉
Den er opgraderet på flere fronter – og hvis du godt kan lide cheesecake burde du gøre dig selv den tjeneste og prøve denne!

Bunden er lavet med brunet smør og karamel, der ligger et tykt lag chokolade imellem kiksebund og den skønneste lette hindbær creme.

OPSKRIFT:

DET SKAL DU BRUGE:
300g digestive kiks
150g smør
100g mørk chokolade
300g hvid chokolade
1/2 dl karamel sirup fra Simonsen Coffeetruck
250g hindbær
200g flødeost
1 vaniljestang
5 blade husblas
3 dl fløde
200g flormelis
En rund springform

FREMGANGSMÅDE:
(hvis du vil lave dine egne maregens, begynd med dem – pisk 100g æggehvide med 300g flormelis, indtil massen er helt stiv og glat. Sprøjt massen i små maregens og bag i 1,2 timer på 120 grader almindelig ovn)

Knus dine digestiv kiks helt fint i en foodprocesser eller blender, imens det kører kan du nu sætte dit smør til at brune i en gryde.
Når kiksene er helt fine, tilsætter du 50g hvid chokolade og 100g mørk chokolade og lader maskinen kører i få sekunder, så der stadig ligger store stykker chokolade tilbage i kiksemassen.
Når dit smør er brunet, tilsætter du det til kiksemassen i foodprocessoren sammen med karamel siruppen. Blend kun kort indtil massen har samlet sig.
Put nu kiksemassen op i springformen, og stil den på køl imens du laver næste skridt.

Smelt nu 250g hvid chokolade over et vandbad, og put det smeltet chokolade ovenpå den kolde kiksebund i springformen.

Put husblassen i en skål med koldt vand.
Put dine hindbær i en gryde med 1 tsk. vand, og kog langsom massen op. Når hindbærenes form er kogt ud, og der tilbage er en tynd marmelade tilsættes der husblas lidt af gangen, og husk at rør det godt ud. Tag gryden af varmen.
Pisk i en anden skål flødeosten sammen med flormelis og vanilje.
Pisk herefter fløden i en skål for sig.
Når hindbær massen ikke længere er kogende varm, vendes den sammen med flødeostcremen, og herefter i flødeskummet.
Put hindbær massen ovenpå din kikse/chokoladebund og sæt det hele i fryseren i cirka 45 min.

Når kan tages ud af springformen kan du med fordel lige køre en lunken kniv rundt i kanten.

Pynt nu kagen ligesom du har lyst til og nyd den!
Enjoy!

Skriv et svar