SKUMFIDUSER M. KAFFE OG MØRK CHOKOLADE

Julen nærmer sig, og derfor skal vi jo i gang med alle de lækre godter der hører sig til.
Vi hos Simonsen Coffeetruck, siger nej til slik og søde sager der fyldt med enumre, tilsætningsstoffer og smagsforstærkere – og ved du hvorfor?
Fordi det smager meget bedre at lave selv, det meget bedre for din krop – og så det i virkeligheden super nemt og hyggeligt!

Så brug din første weekend på at lave dig en ordentlig omgang skumfiduser – de kan holde sig resten af julen, hvis altså du ikke når at spise dem inden 😉

Her giver vi dig opskriften på skumfiduser med kaffe og mørk chokolade overtræk, samt opskriften på basis skumfidus du selv kan eksperimentere med og finde din egen ynglings variant. Vi vil super gerne høre jeres bud!

SKUMFIDUS M. KAFFE OG MØRK CHOKOLADE.

DET SKAL DU BRUGE:
(ca. 35 stk af 5x5cm)
2 dl god stærk kaffe, du skal klart bruge vores bønner da det giver den bedste smag.
400g sukker
10 blade husblas
300g chokolade
Springforms kant eller et fad.

SÅDAN GØR DU:
Start med at ligge dine husblas i blød i koldt vand.
Kog din sukker og stærke kaffe sammen, til det rammer 115grader.

Imens at sukkeret koges op gør du din spring form klar.
Jeg tager altid bunden ud af min firkantet springform (en rund kan også sagtens bruges), og sætter springformssiderne ovenpå et stykke bagepapir.
Ovenpå bagepapir og springformen dækker du nu med flormelis med en sigte.

Når sukkermassen koger og rammer 115 grader, tages gryden af varmen og dertil tilsættes den udblødte husblas.
Når husblasen er rørt ordentlig ud med en ske – piskes sukkermassen ved høj hastighed i ca. 7-10 min.
Når massen begynder at blive klar i farven, og har en konsistens som en maregens masse der er lige ved at være stiv, stoppes piskningen.
Massen hældes ovenpå det flormelis dækket bagepapir, og ved hjælp af en spartel dækket med flormelis hjælper du nu massen ud så det når kanterne på din spring form. Jeg plejer at lave massen så den har en højde på ca. 5 cm.
Når massen er delt ud, dækker du toppen med flormelis, og bruger dine hænder til blidt at sikre sig at massen er godt fordelt.

Nu skal du bare vente på at massen sætter sig og bliver kold, det tager ca. 30 min.
Imens kan du gå i gang med at temperer din chokolade.

Når skumfidus massen har sat sig, kører du en kniv langs kanten af din spring form, og tager den af.
Vupti, du har nu en kæmpe skumfidus.
Nu kan du frit klippe de størrelser og former som du ønsker, og herefter dække dem med mørk chokolade.

STANDART SKUMFIDUS.
(tilsæt lige de smagsgiver du ønsker)

DET SKAL DU BRUGE:
(ca. 35 stk af 5x5cm)
2 dl vand.
400g sukker
10 blade husblas
Springforms kant eller et fad.

SÅDAN GØR DU:
Start med at ligge dine husblas i blød i koldt vand.
Kog din sukker og vand, til det rammer 115grader.

Imens at sukkeret koges op gør du din spring form klar.
Jeg tager altid bunden ud af min firkantet springform (en rund kan også sagtens bruges), og sætter springformssiderne ovenpå et stykke bagepapir.
Ovenpå bagepapir og springformen dækker du nu med flormelis med en sigte.

Når sukkermassen koger og rammer 115 grader, tages gryden af varmen og dertil tilsættes den udblødte husblas.
Når husblasen er rørt ordentlig ud med en ske – piskes sukkermassen ved høj hastighed i ca. 7-10 min.
Når massen begynder at blive klar i farven, og har en konsistens som en maregens masse der er lige ved at være stiv, stoppes piskningen.
Massen hældes ovenpå det flormelis dækket bagepapir, og ved hjælp af en spartel dækket med flormelis hjælper du nu massen ud så det når kanterne på din spring form. Jeg plejer at lave massen så den har en højde på ca. 5 cm.
Når massen er delt ud, dækker du toppen med flormelis, og bruger dine hænder til blidt at sikre sig at massen er godt fordelt.

Nu skal du bare vente på at massen sætter sig og bliver kold, det tager ca. 30 min.

Når skumfidus massen har sat sig, kører du en kniv langs kanten af din spring form, og tager den af.
Vupti, du har nu en kæmpe skumfidus.
Nu kan du frit klippe de størrelser og former som du ønsker, og eventuelt pynte dem med chokolade.

Enjoy – og god jul!

Dette websted bruger cookies, men ikke den slags du spiser

Vi bruger cookies til at huske loginoplysninger, give sikker login, forbedre webstedsfunktionalitet og levere personligt indhold. Ved at fortsætte med at gennemse webstedet accepterer du cookies. Læs mere her